Столична РЗИ обявява грипна епидемия на територията на област София-град от понеделник, 27 януари. От

...
Столична РЗИ обявява грипна епидемия на територията на област София-град от понеделник, 27 януари. От
Коментари Харесай

София, Бургас, В. Търново и Благоевград също обявяват грипна епидемия

Столична РЗИ обявява грипна епидемия на територията на област София-град от понеделник, 27 януари. От през днешния ден, 24 януари, Регионална здравна ревизия – Велико Търново обявява грипна епидемия на територията на област Велико Търново. Пак от през днешния ден се афишира грипна зараза за цялата Бургаска област, съобщи Епидемиологичният щаб след свое съвещание тази заран, съобщи БГНЕС. Броят на заболелите е скочил и е надхвърлил епидемиологичните стойности от 458 заболели на 10% от следеното население. Учениците в Бургас излизат в петдневна грипна почивка от понеделник, 27 януари. Заради оповестената грипна зараза влизат в действие редица забрани - стопират се детската и женска съвещания, няма да се организират планови интервенции в лечебните заведения, не разрешават се свижданията. Детските градини в Бургас работят, само че децата се преглеждат прецизно, а по три пъти дневно се дезинфекцират пространствата в детските заведения.

 От 27 януари се обявява грипна епидемия на територията на общините Благоевград, Гоце Делчев, Сатовча, Гърмен и Хаджидимово. До второ разпореждане се лимитират плановите интервенции и свижданията в лечебните заведения. Преустановяват се женските и детските съвещания.

От 22 януари област Монтана също е в грипна зараза, откакто заболеваемостта от грип и остри респираторни болести в региона се усили към пет пъти за седмица. Грипна зараза бече бе оповестена в Дупница, Сапарева баня, Карнобат, Сунгурларе, Хисаря и Сопот. Пловдив е пред оповестяването на зараза. Там бяха спрени детските и женски съвещания, плановите интервенции и свижданията в лечебни заведения. До второ разпореждане се лимитират плановите интервенции и свижданията в лечебните заведения. Преустановяват се женските и детските съвещания.

На ръба на грипната зараза са още Сливен, Пловдив, Кюстендил и Хасково.

Само за няколко дни новият грипен вирус " Канзас " съумя значително да надмине по брой инфектирани така наречен свински грип. Това са двата варианта, които главно циркулират в страната. Според данните на Центъра по заразни заболявания към този момент съвсем сме наваксали закъснението на началото на епидемията. Пикът на епидемията към този момент се чака при започване на февруари.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР